Scrapbooken

Wat is scrapbooken?
We kennen het allemaal nog wel van vroeger. We plakten ook ansichtkaarten, toegangskaarten en misschien wel suikerzakjes bij onze foto’s.
Scrapbooken gaat net een stapje verder dan het “gewoon” versieren van je foto-album. Daar is een hele industrie omheen ontstaan.
Het Engelse woord scraps betekend afval of restjes. Met restjes gekleurd papier werden foto’s opgeleukt. Maar dat was niet genoeg.
In de loop der jaren kwamen er steeds meer produkten op de markt en heeft het scrapbooken een ware evolutie doorgemaakt.
Een scrapbook lay-out is nu een waar kunststukje. En dat allemaal om al je mooie herinneringen op een leuke manier te bewaren.
Een foto-album bestaat niet langer alleen maar uit een boek met ingeplakte foto’s. Er wordt prachtig gekleurd papier gebruikt ( designpapier), allerlei nieuwe technieken maar ook stukjes tekst waarin het verhaal van de foto staat ( journaling) en nog veel meer.
Het is niet persé nodig om heel creatief te zijn want ik, Bep Welters, kan jou daar bij helpen.
Met mijn hulp en mijn jarenlange ervaring maak ook jij zo’n prachtig kunstwerkje van je foto-album.
Tijdens de Crops die ik geef, help ik je op weg om zelf ook zo’n mooi album te maken.
Een crop is een samenkomst van scrapbookers waarbij ik je begeleid bij het maken van lay-outs. Je brengt zelf foto’s mee die je wil gaan gebruiken en aan de hand van mijn aanwijzingen maak je de lay-outs.
Tijdens een crop kun je gebruik maken van mijn gereedschappen zoals stempels, mallen, stansen enz. Je brengt zelf de basis gereedschappen mee.
Klik op de onderstaande links voor data’s workshops scrapbooken